COVEN AVALON TONGEREN

 
    Home - Ontstaan - Structuur - Onze tempel  
         
       
   
VERVOLG NATUURMAGIE
 
 
Wat is een Coven
Basis oliën
Helende stenen
Kaarsen
Kleuren
Rituele magie
Natuur magie
Geuren
Numerologie
Channeling
Psychometrie
Bloemenseance
Soorten heksen

 

 

De Groene Man was een mannelijke vorm van dezelfde strekking als Gaia ofwel Moeder Aarde. Het was een entiteit van de natuur zelf maar dan zonder eigen wil. De natuurmagiër beheerst de natuur niet totaal maar weet wel de verborgen krachten der natuur tot het uiterste te gebruiken naargelang de omstandigheid.

Elementalisme, in zijn basisvorm, is een hoofdonderdeel van de theorie van natuurmagie. Deze verwantschap met elementale magie stelt de natuurmagiër in staat om elementale effekten te bekomen inzoverre deze de natuurkrachten toelaten hun ding te doen. Een kanttekening bij natuurmagie is ook de mogelijkheid om van gedaante te veranderen. De oude verhalen mensen die kunnen veranderen in een wolf (lycantropie) of het toepassen van de geest van een dier op het menselijke bewustzijn worden meestal snel verklaard door de angst die ze destijds inboezemden bij hun vijanden in combinatie met het uitzicht van hun uitrusting (meestal dierenhuiden). Toch bestaat de kunst van een berserker te maken en het overnemen van "dierlijke geesten" nog tot op de dag van vandaag.

Tenslotte is het een merkwaardige eigenschap van de natuurmagiër (sjamaan of druïde) dat ze gebruik weten te maken van de herstellende eigenschappen van de natuurlijke energie met als doelstelling om de natuurlijke cyclus te hernieuwen, genezen of te herstellen. Deze eigenschap kan ook gebruikt worden om een einde te maken aan onnatuurlijke onderbrekingen en is meest krachtig dan. Bijna altijd en in elke traditie gebeurt dit door het scheppen van een toegewijde plaats in de natuur (een soort natuurlijk altaar of magisch atelier). De werking van deze 'heilige plaats' werkt voor de natuurmagiër als een schuilplaats waar hij of zij kan schuilen, rusten en werkt als centrale plaats voor elke natuurmagische operatie. De voortdurende strijd tussen orde en wanorde heeft altijd tegenstanders langs beide kampen. Natuur is datgene wat deze krachten kan verzoenen.


 

 

 

Terug

 

 

 

 

 
Copyright Doucet Pierre