COVEN AVALON TONGEREN

 
    Home - Ontstaan - Structuur - Onze tempel  
         
       
   
NATUURMAGIE
 
 
Wat is een Coven
Basis oliën
Helende stenen
Kaarsen
Kleuren
Rituele magie
Natuur magie
Geuren
Numerologie
Channeling
Psychometrie
Bloemenseance
Soorten heksen

 

 

Vermoedelijk is de kunst van Natuurmagie even oud als de mensheid zelf. De wisselwerking tussen mens en natuur heeft altijd een belangrijk onderwerp betekent voor zij die op zoek zijn naar harmonie. Vanuit onze aangeboren belangstelling in onze natuurlijke omgeving heeft de mens een mystieke methodiek gevonden die ons in staat stelt met onze omgeving om te gaan in de gedaante van natuurmagie.

Er zijn een aantal gemeenschappelijke delers voor tradities zoals sjamanisme en druïdisme en dit zijn net de kenmerken die het gebruik van natuurmagie definiëren. In elk van deze magische tradities wordt er gebruik gemaakt van entiteiten, samenwerking met de gang van de natuur, beperkte elementale vaardigheden en gebruik van de natuur om zichzelf te herstellen.

De kunst van de natuurmagiërs uit de legenden en fabels van weleer bestond enerzijds uit communicatie met de geesten van de natuur. De legendes van dieren die we nu als mythologisch bestempelen, of de namen van elementale entiteiten stammen uit een lang vervlogen tijd. Verhalen over wezens die leefden in de bomen, in het water, in de lucht, etc. kunnen makkelijk teruggevonden worden in de Griekse mythologie, wat destijds als een mystiek geloof beleefd werd.

Deze traditie van communiceren met feeën en natuurgeesten is verdergezet in het domein van Natuur Magiër. Undines, sylfen, dryades, kabouters, feeën, elfen en andere natuurwezens zijn een onderdeel van het werk van dit soort magiër. Sommige wezens, zoals bepaalde soorten dryade, zouden leven in bomen of in meren en zullen een helpende hand zijn voor de magiër die zich afstelt op hun aanwezigheid en die hun woongebied beschermt.

Deze wezens zijn in alle tijden beschreven om met de natuurmagiër te spreken en hielden verband met de verhalen over het woud. Soms werden ze ook gebruikt om aangename dromen op te wekken terwijl de magiër slaapt. Ze staan gekend om indringers weg te houden uit hun geliefkoosde stuk natuur, om doelwitten te beïnvloeden zoals aangewezen door de beschermers van de natuur, om informatie door te geven aan en door middel van dieren en planten.

Het gevoel dat onstaat door middel van enerzijds binnen de grenzen van de natuurlijke wereld te werken maar a,derzijds toch een bovennatuurlijk effect te bewerkstelligen door middel van een meer perfekt begrip, ligt aan de grondslag van natuurmagie en het gebruik van de energie van de natuur. Bij de druïden stond deze kracht gekend en had zelfs een naam; de Groene Man.

 

vervolg

 

 

 

 
Copyright Doucet Pierre