COVEN AVALON TONGEREN

 
    Home - Ontstaan - Structuur - Onze tempel  
         
       
   
SOORTEN HEKSEN
 
 
Wat is een Coven
Basis oliën
Helende stenen
Kaarsen
Kleuren
Rituele magie
Natuur magie
Geuren
Numerologie
Channeling
Psychometrie
Bloemenseance
Soorten heksen

 

 

Caledonische Traditie.
Stond vroeger bekend als de Hecatine Traditie. Deze naam is van oorsprong Schots.

Ceremoniële Witchcraft.
De navolgers van deze traditie voeren veel magische rituelen uit. Gedetailleerde rituelen met een vleugje Egyptische of Kaballistische magie.

Dianics.
Afgeleid van de Godin Diana
Deze stroming binnen Wicca is eigenlijk een feministische stroming, waarbij wel een Godin is en geen God, en waar de meeste covens alleen uit vrouwen bestaan.

Pictische Heks.
Schotse Witchcraft die zich afstemt op alle aspecten van de natuur: flora, fauna en mineralen. Het is een vorm van Witchcraft die vaak solitair beoefend wordt met veel natuurmagie en weinig of geen religie.

Pow-Wow.
Inheems in het zuiden van Centraal Pennsylvania. Dit is een systeem, geen godsdienst, gebaseerd op de Duitse magie van 400 jaar geleden ongeveer. Pow-wow is in zijn zuivere vorm niet meer te vinden, maar vereenvoudigd tot een simpel geloof in genezing.

Seax Wicca.
Gesticht door Raymond Buckland in 1973. Gebaseerd op de Saksische Traditie, maar ook met een link naar de Gardenistische Traditie. Buckland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de Wicca. Hij heeft met name een groot aantal boeken gepubliceerd over dit onderwerp, waardoor de Wicca bekendheid heeft gekregen.

StregaHeks.
Deze Traditie stamt uit het Italië van 1353 en is verbonden met de naam van een vrouw uit die tijd: Aradia. Dit lijkt de kleinste traditie in Amerika, maar de lessen zijn schitterend en de moeite waard om kennis mee te maken!


Volgende - Vorige

 

 
Copyright Doucet Pierre