COVEN AVALON TONGEREN

 
    Home - Ontstaan - Structuur - Onze tempel  
         
       
   
BASISOLIEN
 
 
Wat is een Coven
Basis oliën
Helende stenen
Kaarsen
Kleuren
Rituele magie
Natuur magie
Geuren
Numerologie
Channeling
Psychometrie
Bloemenseance
Soorten heksen

 

 

Abrikoos Abrikozenpit olie (Prunus armeniaca)
Voor de normale, gevoelige (schrale) huid. Zeer geschikt als basisolie, daar zij geen geur bezit, rijk is aan proteine, bijzonder snel in de huid trekt en niet snel ranzig wordt.
Verkregen uit de eerste koude persing van abrikozenpitten.
Bevat vitamine A, B, C en E.
Aloe vera

Aloë vera olie (Aloë vera)
Voor de problematische huid. Eigenlijk is dit geen olie, maar een geleiachtige substantie die deze cactusachtige plant in zich heeft ter bescherming tegen uitdroging. Aloë Vera is pijnstillend, versnelt de bloedstolling, versnelt de celdeling en is lymfedrainerend. Aan te wenden bij zonnebrand, brandwonden, insectenbeten en droge eczeem. Aloë vera olie is een maceraat, verkregen uit de eerste koude persing van de bladeren van deze cactusachtige plant en vermengd met een basisolie.

Amandel Amandel olie (Prunus amygdalus)
Voor de gevoelige en droge (ruwe) huid. Populaire basisolie die voor ontelbare cosmetische preparaten gebruikt wordt, omdat zij weinig geur bezit, rijk aan proteine is, verzachtend en voedend is en niet snel ranzig wordt. Bijzonder gewild als reinigingsmiddel voor een gevoelige huid en als smeermiddel voor een droge huid.
Verkregen uit de eerste koude persing van amandelen. 
Bevat vitamine A, B en C.
Andiroba

Andiroba-olie
Deze voedende olie is gekend voor haar ontstekingswerende, ontsmettende en helende eigenschappen. Ze ontspant de spieren en de gewrichten en bevordert de bloedsomloop. Bovendien beschermt de andiroba-olie tegen muggen. 

Vervolg A

A - D - H - J - K - P - S - T - W - Z

 

 
Copyright Doucet Pierre