COVEN AVALON TONGEREN

 
    Home - Ontstaan - Structuur - Onze tempel  
         
       
   
VERVOLG RITUELE MAGIE
 
 
Wat is een Coven
Basis oliën
Helende stenen
Kaarsen
Kleuren
Rituele magie
Natuur magie
Geuren
Numerologie
Channeling
Psychometrie
Bloemenseance
Soorten heksen

 

 

Ofschoon we ook hier veel gebruik maken van mentale technieken wordt de etherwereld in deze vorm van magie er veel meer bij betrokken. In plaats van veel symboliek, veel ‘systeem’ en veel hogere entiteiten gaat het in de lagere magie om natuurlijke zaken.

Want door natuurprodukten te gebruiken, zoals kruiden, heb je direct ook hun etherische component bij de hand. Deze magie wordt dan ook wel natuurmagie genoemd. Het doel is hier niet direct de bewustzijnsontwikkeling van de hogere magie, maar eerder het bewerkstelligen van veranderingen in de dagelijkse wereld om ons heen.

Lagere magie spreekt mensen die wat praktischer en intuïtiever zijn ingesteld meestal meer aan, terwijl de intellectuelen onder ons het vaak maar een warboel van ongeorganiseerde weetjes vinden, en zich liever met de hogere magie bezig houden. Systematiek is vaak met een lantaarntje te zoeken: de enige regel die hier algemeen wordt aanvaard is ‘of het werkt’.

Een ritueel lijkt voor een buitenstaander misschien nog het meest op een les in het verzamelen van ogenschijnlijk waardeloos materiaal: een takje rozemarijn, een stukje kwarts, een ster van zilverpapier, een briefje met wat hanepoten erop vormen de ingrediënten, en het ritueel beperkt zich vaak tot een versje of een rijmpje.

Dat zich, buiten het gezichtsveld van de toeschouwer, net als bij de hogere magie, veel in de magiër zelf voltrekt behoeft geen nadere uitleg. De entiteiten waar in de lagere magie mee wordt gewerkt zijn de krachten van de seizoenen, de krachten van het leven zelf, de wezens van de vier elementen en de krachten van de aarde, van het land, en de natuur.

Zoals al is aangestipt is hogere magie niet beter of slechter dan lagere magie. Er zijn duidelijk verschillen in aanpak; er zijn zelfs verschillen in doelstelling; maar de meeste magiërs en heksen gebruiken een mengvorm van beide. In sommige rituelen wordt met symbolen gewerkt en gaat het om het contact met het hogere; in andere rituelen worden natuurkrachten gebruikt en gaat het om concrete veranderingen die bewerkstelligd moeten worden.


Terug

 

 

 

 

 

 
Copyright Doucet Pierre