COVEN AVALON TONGEREN

 
    Home - Ontstaan - Structuur - Onze tempel  
         
       
   
RITUELE MAGIE
 
 
Wat is een Coven
Basis oliën
Helende stenen
Kaarsen
Kleuren
Rituele magie
Natuur magie
Geuren
Numerologie
Channeling
Psychometrie
Bloemenseance
Soorten heksen

 

 

Rituele magie is magie die zich voornamelijk op het astrale vlak afspeelt.

Het is magie die veel gebruik maakt van visualisatie, van pathworking, van symbolen, archetypen, van mentale structuren, ceremonie en ritueel. Een andere term die we voor hogere magie nog wel eens tegenkomen is ‘ceremoniële magie’, of ‘rituele magie’, en we denken daarbij al snel aan de werkwijze van de Golden Dawn en andere ceremoniële magische ordes. In de ceremoniële magie wordt veel gewerkt met God-vormen, met hogere entiteiten zoals aartsengelen, engelen, wachters, gidsen en wat dies meer zij.

Deze vorm van magie heeft tot doel om het bewustzijn van de magiër te ontwikkelen zodat hij steeds meer vertrouwd raakt met de hogere werelden en in contact zal kunnen treden met hogere wezens. Zoals in alle vormen van magie is ook hier het doel evolutie, maar die evolutie is in hoge mate die van de magiër zelf.

Door via deze weg kennis op te doen is de magiër in staat ook aardse problemen op te lossen en mensen verder te helpen. Hogere magie wordt nog wel eens als ‘intellectueel’ gezien - en als we kijken naar de systematiek van de ceremoniële magie is dat ook niet zo verwonderlijk.

Ceremoniële magie werkt erg veel met correspondenties: planeten, uren, dagen, kleuren, metalen, aartsengelen, geesten, enzovoort, die allemaal met elkaar samenhangen volgens een goed georganiseerd systeem.

Binnen de Wicca vinden we dit type rituelen eigenlijk alleen een beetje in het religieuze werk terug: de jaarfeesten en de religieuze rituelen zijn evenzovele manieren om in contact te komen met de Goden en de natuurkrachten en zo innerlijk te groeien.

Het andere uiterste, want zoals overal in het leven bestaan beide vormen niet los van elkaar, maar vormen ze een spectrum van mogelijkheden, is de lagere magie.

Hier wordt veel gewerkt met natuurlijke gegevenheden: met kruiden, wierook, oliën, stenen, metalen, bomen, planten; maar ook met seizoenen, jaargetijden, natuurlijke ritmen en dergelijke.

vervolg

 

 

 

 

 
Copyright Doucet Pierre